fbpx Overwinning voor FCC TSR Honda in Estoril
Woensdag april 24, 2024
HomeRacenieuwsOverwinning voor FCC TSR Honda in Estoril

Overwinning voor FCC TSR Honda in Estoril

Het Japanse Honda-team won de 12 Hours of Estoril na een waanzinnige 12 uur op de baan en een spannende finish.F.C.C. TSR Honda Frankrijk had een ronde voorsprong op Wemotor SRC Kawasaki Frankrijk Trickstar en BMW Motorrad World Endurance Team. De overwinning van F.C.C. TSR Honda Frankrijk is de tweede opeenvolgende overwinning voor een team ondersteund door Bridgestone.

F.C.C. TSR Honda Frankrijk won na een ongelooflijke race met een laatste half uur op het puntje van de stoel. Josh Hook, Yuki Takahashi en Mike di Meglio kwamen voor het BMW Motorrad World Endurance Team. Er was minder dan een seconde tussen de laatste twee teams.

12 gekke uren
Endurance-fans zullen de 2021 Hours of Estoril 12 niet snel vergeten. De favorieten stonden bij de start aan de leiding voordat de gebeurtenissen de boel op zijn kop zetten. Op een zeer hete baan en onder druk van hun rivalen crashten de leiders de een na de ander. Raceleiders BMW Motorrad World Endurance Team, Yoshimura SERT Motul en YART– Yamaha Official EWC Team crashten voordat ze halverwege de race waren. Tegen het einde van de race, toen Wemotor SRC Kawasaki Frankrijk Trickstar stevig aan de leiding leek te staan, hadden ze geen brandstof meer en konden ze een overwinning op 1u30 van de finish ontnemen.

Van de leidende teams die pech hadden tijdens de race, eindigde het YART–Yamaha Official EWC Team als 10e na hun crash.

Yoshimura SERT Motul eindigde als 17e. Een tweede crash verhinderde dat het Suzuki-team terugkeerde naar het leidende peloton. Xavier Simeon in het zadel van de fabriek Suzuki kwam in aanrijding met Morgan Berchet (Tati Team Beringer Racing) toen een achterstandsrijder naderde.

Morgan Berchet, die Xavier Simeon een handje ging helpen, verbijsterd door zijn val, ontving de Anthony Delhalle EWC Spirit Trophy voor zijn gebaar.

De volgende FIM EWC-race is de Bol d’Or op 18 en 19 september op de Paul Ricard circuit.